Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôl
Podrobný popis
Jedlo - odkiaľ a ako sa dostáva na náš stôlVieš povedať odkiaľ sa získava vanilka alebo z čoho vznikne popcorn?Jedlo dokáže rozprávať množstvo pozoruhodných príbehov. V tejto knižke deti objavia tie najzaujímavejšie z nich. Dozvedia sa, akú dlhú cestu musí jedlo absolvovať, kým sa dostane na váš stôl. Kniha zobrazuje jasné a názorné výklady, doplnené o krásne ilustrácie, prostredníctvom ktorých zistíte, kde a ako sa pestujú alebo získavajú jednotlivé suroviny, aké postupy sa uplatňujú pri ich spracovaní a ako sa z nich vyrábajú produkty, ktoré potom konzumujeme alebo pijeme.V tejto krásnej ilustrovanej knižke sa dozvieš veľa zaujímavých informácií o jedle.Kniha predstavuje čokoládu, čaj, med, ryžu, syr, arašidové maslo, cukrovú vatu a ďalšie. Vedeli ste napríklad, že pravá vanilka, ktorej chuť poznáte zo sladkostí, sa vlastne získava z jednej orchidey? Že popcorn, na ktorom si radi pochútite napríklad v kine, sú zrnká kukurice, ktoré doslova explodovali horúčavami? Alebo že hlavnými opeľovačmi ananásovníka v prírode sú kolibríky?Dodatočné parametre
Kategória: | Knihy |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
Vek: | od 4 rokov |
ISBN/EAN: | 9788081452864 |
Jazyk: | Slovenský |
Kategória: | Encyklopédie |
Počet strán: | 64 |
Rok Vydania: | 2022 |
Témy: | Jedlo |
Vydavateľstvo/ Výrobca: | Lingea |
Autor: | Andrea Mariani, Federico Minoglio |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár